Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Κάθε χρόνο 280-300 παιδιά διαγιγνώσκονται με καρκίνο

Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό  20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι 280 – 300 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο.

Αυτό επισημαίνουν ο Σύλλογος Γοενών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Πασχόντων από κακοήθη νοσήματα – Β. Ελλάδας «Λάμψη»,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας στις 15 Φεβρουαρίου. Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Το 70% των παιδιών με καρκίνο θεραπεύεται
Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά.

Στον καρκίνο δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία:
  • στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο  και
  • σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Ο αγώνας των γονιών παιδιών με καρκίνο
Οι γονείς, για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το  εισόδημά τους.

Οι Σύλλογοι γονέων παιδιών με καρκίνο
Οι Σύλλογοι Γονιών αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που αγωνίζονται για να κερδίσουν τη ζωή τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»                                                                                                                                                       Αιγίου 6-8  115-27 Γουδί – Αθήνα Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421
E-mail:  info@floga.org.gr   Web: www.floga.org.gr

Σύλλογος Γονέων Παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα – Β. Ελλάδας «ΛΑΜΨΗ»
Παπαναστασίου 56  54642 Τηλ./Φαξ 2310-943396

Email: info@lampsi.org  Web: www.lampsi.org


Installed and Designed by iks-Team.com