Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Άσπρο τσάι: Απόλαυση «εν λευκώ»

Όλα τα είδη τσαγιού -πράσινο, λευκό, μαύρο και oolong- προέρχονται από το ίδιο φυτό, το Camellia sinensis. Οι διαφορές στο χρώμα προκύπτουν από την επεξεργασία που επιδέχονται.
Το άσπρο (λευκό) τσάι είναι το λιγότερο επεξεργασμένο και παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες από την πρώτη σοδειά του τσαγιού, τα πρώτα φύλλα και τα μπουμπούκια του. Συγκριτικά με τα άλλα είδη τσαγιού, το άσπρο τσάι έχει πιο απαλό άρωμα και πιο ελαφριά γεύση, μικρότερη περιεκτικότητα σε τεΐνη και μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών, ιδίως πολυφαινολών, οι οποίες έχουν θετική επίδραση στην υγεία αλλά και στη μείωση του σωματικού βάρους.
Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση άσπρου τσαγιού αυξάνει την αντιοξειδωτική προστασία, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, υποστηρίζει την πέψη, βοηθάει το κυκλοφορικό σύστημα, συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας, προστατεύει το σμάλτο των δοντιών και τα οστά. Συγχρόνως, διευκολύνει το αδυνάτισμα, επιταχύνοντας φυσικά το ρυθμό του μεταβολισμού και την ικανότητα του σώματος να καίει πιο αποτελεσματικά τα λίπη.


ethnos.gr
Installed and Designed by iks-Team.com