Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κανόνες για να αυξήσετε την ενέργειά σας χωρίς να κουράσετε το σώμα σας


Μερικές φορές αισθανόμαστε τις αρθρώσεις μας βαριές και τους μυς μας να πονάνε και να πιάνονται μετά από έντονες δραστηριότητες ή όταν αλλάζει ο καιρός. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσουμε το σώμα μας σε καλή φόρμα είναι η άσκηση και η σωστή αντιμετώπιση των πόνων, σύμφωνα με τον φυσιοθεραπευτή Νίκο Τάκη . Διαβάστε πώς θα δυναμώσετε τις αρθρώσεις σας και θα αυξήσετε την ενέργειά σας, χωρίς να κουράσετε το σώμα σας.


1. Κρατήστε την ένταση χαμηλά 

Για να κάψετε λίπος δυναμώνοντας τις αρθρώσεις και τους μυς σας, επιλέξτε αερόβιες ασκήσεις, π.χ. τρέξιμο. Αν έχετε τη δυνατότητα να πάτε σε κολυμβητήριο, η άσκηση στο νερό είναι η ιδανική λύση. Το πλεονέκτημά της είναι ότι καταπολεμεί τους πόνους, καθώς δεν υπάρχουν κραδασμοί που θα επιβαρύνουν τις κλειδώσεις και η κίνηση σε όλη τη διάρκεια της άσκησης είναι ομαλή, με μικρή αντίσταση. Το ποδήλατο είναι άλλη μία άσκηση χαμηλής έντασης με την οποία μπορείτε να χάσετε 500 θερμίδες σε μία ώρα.
Tip: Αν έχετε πρόβλημα στη μέση σας επιλέξτε ένα ποδήλατο με βοηθητική πλάτη στο κάθισμα.


2. Διατηρήστε σταθερό ρυθμό 

Αποφύγετε ασκήσεις που περιλαμβάνουν αυξομείωση του ρυθμού και αλλαγή κατεύθυνσης, π.χ. τένις, διότι οι κραδασμοί θα καταπονήσουν τις αρθρώσεις σας. Το χειμώνα επιλέξτε cross country ski για να αντικαταστήσετε το jogging. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να πάτε στα χιόνια, επιλέξτε να κάνετε χαμηλής έντασης αερόβια άσκηση σε ελλειπτικό.


3. Αντιμετωπίστε τους πόνους

Αν σας πονάνε οι μύες της πλάτης σας ή τα πόδια σας έχουν υποστεί κάποιο μυϊκό τραυματισμό χρησιμοποιήστε θερμικό έμπλαστρο. Αποτελεί μία πολύ αποτελεσματική τοπική θεραπεία και ενδείκνυται για ενοχλήσεις από κρύωμα, ψύξη, ρευματικά, καθώς και για πιασίματα από υπερκόπωση ή απότομες κινήσεις. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξαρθρώσεις και διαστρέμματα.
Installed and Designed by iks-Team.com