Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση για μίζες στο ΕΣΥ

Εξι γιατροί δημόσιων νοσοκομείων φέρονται ως υπόλογοι για δύο κακουργήματα σχετικά με την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας ορθοπαιδικών ειδών DePuy International.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας εφετών κυρία Αννα Ζαΐρη με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να ασκηθούν σε βάρος έξι γιατρών (στην πλειονότητά τους πρώην και νυν διευθυντές ορθοπαιδικών κλινικών δημόσιων νοσοκομείων στην Αθήνα και στην Περιφέρεια), ποινικές διώξεις για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Λογαριασμοί
Την εισαγγελική έρευνα σηματοδότησε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων όπου διαπιστώθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα εισοδήματα που δήλωναν στην εφορία και στις καταθέσεις τους.

Οι έξι γιατροί για τους οποίους ζητείται η ποινική δίωξη φέρονται ως αποδέκτες μεγάλων χρηματικών μιζών από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας (η οποία είναι θυγατρική της αμερικανικής Johnson & Johnson, με έδρα τη Βρετανία), προκειμένου να προωθήσουν τα συγκεκριμένα ορθοπαιδικά προϊόντα σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι οποίες ερευνήθηκαν από την εισαγγελέα, οι εμπλεκόμενοι φέρονται ότι τα κοστολογούσαν ακόμη και 30% ακριβότερα.

Ηδη για την υπόθεση έχει καταδικαστεί στέλεχος της εταιρείας DePuy στη Βρετανία, o οποίος είχε την ευθύνη των πωλήσεων στην Ευρώπη από το 2002-2005. Σημειώνεται ότι η Johnson & Johnson προχώρησε στη διαλεύκανση της υπόθεσης το 2006.
Πηγή: www.ethnos.gr
Installed and Designed by iks-Team.com