Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αναζωογόνηση στην Ελβετία


"Σχεδόν 12 κλινικές βρίσκονται στον άξονα γύρω από τη λίμνη Λε Λακ και υπάρχει δουλειά για όλο τον κόσμο", δήλωσε εκπρόσωπος μιας από τις γνωστότερες κλινικές στο είδος με εξειδίκευση την αναζωογόνηση με ενέσεις από κύτταρα προβάτου. Η κούρα στοιχίζει τουλάχιστον 10.000 ευρώ την εβδομάδα και εφαρμόζεται από τη δεκαετία του 1930 από τον καθηγητή Πολ Νίχανς. "Δεν είναι μια μαγική θεραπεία. Πρέπει καθημερινά να κάνεις σπορ και να επιμένεις σε μια υγιεινή ζωή. Διαφορετικά είναι σαν να πετάς 20.000 ελβετικά φράγκα από το παράθυρο", προειδοποιεί ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της κλινικής.
Πολλοί άνδρες της πολιτικής, όπως ο Κόνραντ Άντεναουερ ή ο Ουίνστον Τσόρτσιλ λέγεται ότι κατέφυγαν στην κυτταρική αυτή θεραπεία, όπως και ο πάπας Πίος ο 12ος. Ωστόσο είναι αδύνατο να δημοσιοποιηθεί κατάλογος των πελατών των κλινικών αυτών, καθώς τα ελβετικά κέντρα που εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη θεραπεία τηρούν πλήρη εχεμύθεια - προϋπόθεση, άλλωστε, απολύτως απαραίτητη για τη φήμη τους.
Κυτταροθεραπεία
Στις κλινικές αυτές, η "περιποίηση" γίνεται έτσι ώστε ουδέποτε ένας πελάτης συναντά άλλον πελάτη. Η κυτταροθεραπεία γίνεται με ενέσεις δύο φορές την ημέρα. Το μίγμα που εγχέεται στον ασθενή περιέχει εκχυλίσματα με εμβρυικά κύτταρα προβάτου.
Τα εκχυλίσματα που "μοσχοπουλιούνται", φέρονται να επιβραδύνουν την αμείλικτη γήρανση του σώματος και να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. "Ελέγχουμε όλη την αλυσίδα από το ζώο ως το εργαστήριο", αναφέρεται στο διαφημιστικό φυλλάδιο των κλινικών που χρησιμοποιούν τέτοιες ενέσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα «24 Heures», σχεδόν 63 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (40 εκατομμύρια ευρώ) έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια οι κλινικές αυτές, προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Η πελατεία που έρχεται στην Ελβετία για να "ξανανιώσει" μ' ένα λίφτινγκ ή μια "κούρα αναζωογόνησης", ευεργετεί επίσης το τοπικό εμπόριο.
Πολυτελής διαβίωση
Ο κλάδος Υγεία αντιπροσωπεύει 12.000 διανυκτερεύσεις ετησίως για το Μοντρέ - διανυκτερεύσεις εντός των κλινικών. Υπάρχουν όμως άλλοι τόσοι ασθενείς οι οποίοι «ακολουθούν θεραπείες οι οποίες τους επιτρέπουν να συνεχίζουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους και κοιμούνται στο ξενοδοχείο", αναφέρει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Τουρισμού του Μοντρέ-Βεβεϊ.
Το κέρδος για την περιοχή δεν έγκειται μόνον στις νοσηλείες ή στα ξενοδοχεία των πελατών των κλινικών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πλούσιοι και ξοδεύουν πολλά στις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις. Επιζητούν την πολυτέλεια, τα ακριβά καταστήματα για να αγοράσουν εκλεκτά επώνυμα προϊόντα και παραμένουν τουλάχιστον ένα εξαήμερο, ενώ ο μέσος όρος διαμονής στο Μοντρέ είναι 2,5 ημέρες.
Λίφτινγκ και ρινοπλαστική
Η αναζωογόνηση είναι μόνο μια από τις όψεις της πλαστικής χειρουργικής για αισθητικούς λόγους που προτείνεται στο Μοντρέ, όπου ανθούν οι επεμβάσεις λίφτινγκ, ρινοπλαστικής ή ακόμη και λιποαναρρόφησης ή πλαστικής σώματος.
Τα τελευταία χρόνια άνοιξαν στο Μοντρέ δύο ακόμη κλινικές, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό και τα έσοδα της Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών στο καντόνι Βοντ. Οι περισσότεροι πελάτες των κλινικών στο Βοντ έρχονται από τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία και - τελευταία - από την Κίνα. Οι Κινέζοι είναι στην πραγματικότητα αυτοί που "κλείνουν" τις πιο ακριβές σουίτες (κοστίζουν περισσότερα από 25.000 ευρώ την εβδομάδα). Είναι, όμως, και οι μοναδικοί πελάτες που χρησιμοποιούν την κουζίνα των πολυτελών διαμερισμάτων τους για να ετοιμάζουν το. ρύζι τους.
Στο διαφημιστικό φυλλάδιο μιας τέτοιας κλινικής, η οποία ιδρύθηκε το 1931, διαβάζουμε: «Πρωτοποριακό πνεύμα: Οι επιστημονικοί συνεργάτες μας αφοσιώνονται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της έρευνας για τη διαδικασία γήρανσης, την αναζωογόνηση και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη, στην υγιεινή διατροφή και στους τρόπους βελτίωσης της υγείας στα πλαίσια της διαδικασίας της γήρανσης. Δεν υπάρχει πηγή νεότητας. Υπάρχουν όμως τρόποι επιβράδυνσης της γήρανσης. Οι επιστημονικοί συνεργάτες μας είναι πεπεισμένοι ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες, μπορούν να παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της νιότης και όχι μόνο στην αποτροπή ασθενειών που έχουν σχέση με την αβιταμίνωση».
Installed and Designed by iks-Team.com