Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τουλάχιστον 3 κρούσματα Η1Ν1 στη Λαμία

Περιμένουν απαντήσεις και για άλλες 3 περιπτώσεις... Την επανεμφάνισή της έκανε και στη Λαμία η γρίπη Η1Ν1, η οποία βρίσκεται σε έξαρση την τελευταία περίοδο σε όλη την Ελλάδα.
Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, νοσηλεύτηκαν 3 ασθενείς με γρίπη Η1Ν1 στο νοσοκομείο της Λαμίας, οι οποίοι έχουν πάρει εξιτήριο, χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ αναμένονται απαντήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου έχουν σταλεί δείγματα, για 3 ακόμη περιπτώσεις που νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 7 δείγματα από τα συνολικά 36 που στάλθηκαν από όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν θετικά στον ιό Η1Ν1, ενώ 8 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με επιβεβαιωμένη διάγνωση της γρίπης.
Τις τελευταίες μέρες η δραστηριότητα της γρίπης πανελλαδικά εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένη συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που καταγράφηκαν το αντίστοιχο διάστημα της περσινής.
Το προχθεσινό θανατηφόρο κρούσμα στις Σέρρες 54χρονης, η οποία μάλιστα ήταν απόλυτα υγιής, έχει δημιουργήσει μεγάλο φόβο και αναστάτωση.
«Η γρίπη βρίσκεται σε φάση ανόδου και δυστυχώς θα υπάρξουν και άλλοι θάνατοι. Το σχετικό εμβόλιο απαξιώθηκε πέρυσι και συνιστάται έστω και τώρα να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», είπε στο «Εθνος» ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Installed and Designed by iks-Team.com