Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πλαστική Χειρουργική: κάνει θαύματα ή φτιάχνει τέρατα;;;

Αν ανοίξουμε την τηλεόραση, αν ξεφυλλίσουμε τα περιοδικά παντού θα βρούμε πληροφορίες για την Πλαστική Χειρουργική: τα οφέλη της, τα θαύματα που δημιουργεί... , την αιώνια νεότητα που χαρίζει, φωτογραφίες πρίν και μετά, ακόμα και οικονομικές προσφορές. Είναι όμως αυτή όλη η αλήθεια; Τι πρέπει να προσέξετε και τι πρέπει να περιμένετε αν θέλετε να κάνετε μία επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής;
Η Πλαστική-Επανορθωτική Χειρουργική μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ σε πληθώρα περιπτώσεων: σε βαριά εγκαύματα στα οποία λείπει μέρος του δέρματος, σε τροχαία με ανοιχτά τραύματα, σε καρκινοπαθείς οι οποίοι χρειάζονται εξειδικευμένες τεχνικές επανόρθωσης, σε άτομα που έχουν γεννηθεί με αιμαγγειώματα ή με δυσμορφίες (λαγόχειλο, λυκόστωμα κλπ). Επίσης η Αισθητική Χειρουργική, η οποία γίνεται από έμπειρους εξειδικευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση του ατόμου προσδίδοντας του ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση και μια καινούρια ανανεωμένη εμφάνιση.
Η Αισθητική Χειρουργική μπορεί να προσφέρει ένα νεανικό σφριγηλό στήθος (αυξητική, ανόρθωση μαστών ή μειωτική μαστών), μπορεί να χαρίσει ένα συμμετρικό καλίγραμμο σώμα μέσω της τεχνικής της λιποαναρρόφησης, της κοιλιοπλαστικής ή της βραχιονοπλαστικής, όπως επίσης μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες ασυμμετρίες ή ατέλειες ( ανισομαστία μαστών ή γυναικομαστία κλπ) οι οποίες δεν μπορούν να διορθωθούν διαφορετικά.
Στο πρόσωπο υπάρχουν διάφορες τεχνικές τόσο χειρουργικές όσο και μη επεμβάτικες οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ένα νεανικό και λαμπερό πρόσωπο. Χειρουργεία όπως βλεφαροπλαστική, face lifting, ρινοπλαστική και ωτοπλαστική είναι πλέον επεμβάσεις οι οποίες γίνονται σε καθημερινή βάση με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Λέιζερ ανάπλασης ή σύσφιξης, υαλουρονικό οξύ, βοτουλινική τοξίνη και μεσοθεραπεία είναι τεχνικές οι οποίες γίνονται σχεδόν άνωδυνα και γρήγορα με εντυπωσιακά αποτελέσματα: μείωση των ρυτίδων και της χαλάρωσης, μείωση των πανάδων και των δυσχρωμιών, βελτίωση των ουλών κλπ.
Τι γίνεται όμως άν αυτές οι τεχνικές γίνονται από μη εξειδικευμένους ιατρούς, ή σε λάθος ενδείξεις ή σε άτομα με υπερβολικές απαιτήσεις και διαταραχή της προσωπικότητας; Για να έχουμε σωστά και σίγουρα αποτελέσματα το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε έναν εξειδικευμένο έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό, να έχετε μια λεπτομερή συζήτηση και εξέταση και να καταλάβετε ποιά επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει. Ο ιατρός πρέπει να σας εξηγήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε επέμβασης, και τι μπορεί να προσφέρει σε εσάς.
Ιατροί οι οποίοι δεν είναι εξειδικευμένοι στην Πλαστική Χειρουργική μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο και την εμφάνιση αλλά και την υγεία του ασθενούς. Συνήθως τα περισσότερα προβλήματα τα οποία μας κάνουν εντύπωση και είναι άμεσα ορατά είναι τα δυσάρεστα αποτελέσματα στο πρόσωπο, τα οποία πολλές φορές είναι μη αναστρέψιμα. Κάποια 'τέρατα' τα οποία κατά καιρούς βλέπουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνονται επειδή οι ιατροί χρησιμοποιούν λάθος υλικά ή δεν γνωρίζουν τη σωστή χρήση των υλικών. Τα προιόντα τα οποία χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι εγκεκριμένα και δοκιμασμένα στο χρόνο, δηλαδή υγρή σιλικόνη και υγρό κολλαγόνο στο πρόσωπο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμμία περίπτωση γιατί μπορεί να γίνουν παραμορφώσεις. Επίσης μόνιμα ενέσιμα υλικά (τα οποία διαρκούν για πολλά χρόνια) καλό είναι να αποφεύγονται δίοτι αν τοποθετηθούν σε λάθος σημείο ή σε μεγάλη ποσότητα τότε είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν. Τα ενέσιμα προιόντα πρέπει να γίνονται με μέτρο, διότι διαφορετικά αντί να προσφέρουν μια νεανική ανανεωμένη εμφάνιση, δημιουργούν πρόσωπο με τεράστια χείλη ή παραφουσκωμένα μήλα ή ακίνητα πρόσωπα σαν μάσκες. Τα ιατρικά λέιζερ πρέπει να γίνονται με προσοχή από εξειδικευμένους ιατρούς διοτί διαφορετικά μπορεί να προκληθούν εγκαύματα και ουλές και αντί να έχουμε βελτίωση της εμφάνισης να έχουμε δυσάρεστες συνέπειες.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και δυστακτικοί όταν κάποιος τους προσφέρει κάποια 'καινούρια, προτωποριακή μέθοδο' η οποία υπόσχεται θαύματα. Μία θεραπεία η οποία χρησιμοποιείται χρόνια έχει σίγουρα αποτελέσματα και γνωστά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο 1-2 χρόνια είναι επικίνδυνες και μπορεί να έχουν βλαβερές συνέπειες.
Ένα άλλο αρκετά συχνό πρόβλημα είναι άτομα τα οποία παρασύρονται εύκολα και σκέφτονται βραχυπρόθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα γυναίκες οι οποίες θέλουν ένα πλούσιο μπούστο και τελικά κάνουν λανθασμένες επιλογές, με αποτέλεσμα να αποκτούν 'δυο παραφουσκωμένα μπαλόνια', τα οποία φαίνονται ψεύτικα και σε λίγα χρόνια θα χρειαστούν διορθωτική επέμβαση.
Οι ασθενείς οι οποίοι επισκέπτονται τον Πλαστικό Χειρούργο πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες, να συμβιβάζονται με την ηλικία και το σώμα τους και να μην περιμένουν θαύματα. Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι ένας ιατρός ο οποίος προσπαθεί με τα υπάρχοντα μέσα να προσφέρει βελτίωση και δεν είναι ένας μάγος ο οποίος κάνει θαύματα. Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να 'παραμυθιάζονται' από την τηλεόραση και τα περιοδικά οπού βλέπουν τους ηθοποιούς και τα μοντέλα να λάμπουν από αιώνια νεότητα και ομορφιά. Οι περισσότεροι ΄διάσημοι΄ έχουν υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής, έχουν ειδικούς κομμωτές, αισθητικούς, διατροφολόγους και γυμναστές και όλες οι φωτογραφίες τους υποβάλλονται σε photoshop. Για αυτό και αυτοί οι διάσημοι δεν πρέπει να είναι μέτρο σύγκρισης.
Η Πλαστική Χειρουργική καθημερινά βοηθά πάρα πολλούς ανθρώπους να αποκτήσουν ένα όμορφο και καλοσχηματισμένο πρόσωπο και σώμα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί πράγματι να κάνει μικρά θαύματα. Απλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση όταν αποφασίσετε να κάνετε κάποια επέμβαση: να βρείτε τον ειδικό ιατρό, να πάρετε τις κατάλληλες πληροφορίες, να μην επηρεάζεστε από φήμες και να αποφασίσετε τι ταιριάζει πραγματικά σε εσάς. Τότε θα μείνετε πράγματι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και θα συνεχίσετε τη ζωή σας με αυξημένη αυτοπεποίθηση και χαρά.

www.eimastegynaikes.gr
Installed and Designed by iks-Team.com