Κόβετε τα κηπευτικά σας από το λαχανόκηπο νωρίς το πρωί. Έτσι διατηρούν την περισσότερη δυνατή υγρασία
- Βάλτε τα σε πλαστική σακούλα πριν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Έτσι θα αυξήσετε την υγρασία, θα μειώσετε την ανανέωση του αέρα και τη ταχύτητα της ωρίμανσης
- Μην τα πλένετε πριν τα αποθηκεύσετε. Οι μύκητες και τα βακτήρια που ήδη βρίσκονται πάνω τους θα βρουν τις καλύτερες συνθήκες να αναπτυχθούν.
- Και ένα μυστικό για να κοκκινίσουν οι άγουρες τομάτες: βάλτε τις στην ίδια πλαστική σακούλα με ένα μήλο ή με μια μπανάνα. Το αιθυλένιο που βγάζουν θα φροντίσει για κόκκινες λαχταριστές τομάτες